Първоначално публикувано от 146_JTD
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 145-146, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
от Вн го поръчваха и като констатираха, че е без датчих (за което се учудихе и те), развиха моя и го сложиха на новия датчик. вече година и нещо няма мърдане. В Балкана на -20-25 пали и загрява с леко забавяне естествено.
Comment
-
Първоначално публикувано от 146_JTD Покажи съобщениети нали имаше проблем с термостата преди месец? не си ли го сменил още?
- не знам каква е изработката на различните термостати, но моя беше 105лв. без датчик. и правя разлика само в цените с датчик или без... а каква марка беше - това вече не се сещам.
Имам и носачи за смяна, и се събраха пак някви пари за даване...
Comment
-
Здравейте колеги, някой знае ли като се сменя маслото в скоростната кутия на АР 145 Боксер след това откъде се налива новото масло? видях, че от дясната страна под смукателните колектори и самият блок на двигателя има една гърловина с бяла капачка която много ми прилича на тази, за която питам?
на снимката съм отбелязал с червено зоната, в която се намира въпросната гърловина, но е под всмукат. тръби. Досега не съм сменял масло в скоростна кутия и не искам да стават грешки, затова моля помогнетеIn God we trust, all others pay cash.
Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance
Comment
-
не е там колега. като легнеш под колата на дясната стена на скоростната кутия има винт. той е пробката за наливане. тикаш един маркуч и го изкарваш при двигателя и си наливаш като пич. не го тикай много навътре щото опира в предавките. слагаш една фуния на маркуча и сипваш. събира 2,4литра. пълниш докато просълзи от пробката.точка
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениене е там колега. като легнеш под колата на дясната стена на скоростната кутия има винт. той е пробката за наливане. тикаш един маркуч и го изкарваш при двигателя и си наливаш като пич. не го тикай много навътре щото опира в предавките. слагаш една фуния на маркуча и сипваш. събира 2,4литра. пълниш докато просълзи от пробката.сигурен ли си че е 2.4 литра, защото прочетох че е 2.6? аз не мисля че 0.2 литра повече са фатални...
тогава за какво е тази гърловина, която описах къде се намира?чудно ми стана просто...така като я гледам и си мисля че отива точно към скоростите
Благодаря ти колега Колев
---------- Post added at 15:53 ---------- Previous post was at 15:48 ----------
Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщениеАбе аз си мисля, че има 2ра пробка от където да се източи, но не съм много сигурен в това си твърдение. Знам, че тази за пълненето се пада от дясната страна на скоростната кутия ако се застане срещу колата.In God we trust, all others pay cash.
Comment
-
Би трябвало да се две пробките, една от долу за да източиш и още една отстрани от която да напълниш и е точно така както си го описал. Сипваш до като не почне да тече от там от където сипваш. По този начин няма как да налееш повече от нужното.
Абе аз си мисля, че като идеш някъде където продават масла, трябва да ти го сменят безплатно - те там си знаят. На мен ми доляха това лято малко, че имах съмнения.
Comment
-
Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщениеБи трябвало да се две пробките, една от долу за да източиш и още една отстрани от която да напълниш и е точно така както си го описал. Сипваш до като не почне да тече от там от където сипваш. По този начин няма как да налееш повече от нужното.
Абе аз си мисля, че като идеш някъде където продават масла, трябва да ти го сменят безплатно - те там си знаят. На мен ми доляха това лято малко, че имах съмнения.In God we trust, all others pay cash.
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениеабе стига с тия леви десни. на боксера пробката за наливане е от към пасажерската врата. за източване си е отдолу.Значи всичко съм разбрал, че по едно време нещо се филмирах с тия пробки. Благодаря ви колеги
Предполагам, че и дифтунги има на тия двете пробки и трябва и тях да потърся по магазините
In God we trust, all others pay cash.
Comment
-
Първоначално публикувано от emko Покажи съобщениепичове някои да знае как се маха плстмасата на ръчната ? смисъл без да я рева или нещо такова
Comment
-
Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщениеАко искаш,мини днес покрай сервиза да го погледнем.
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщениеМоят струваше 90-100 лв някъде, но е с датчик залепен за него и доколкото знам, за жтд-тата са такиванякой може ли да ми каже защо са толкова много
...какво отчитат толкова
Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
sigpic
Comment
Comment